Skapa tavelvägg

Att skapa en tavelvägg är inte bara trendigt utan också ett jättebra sätt att skapa en härlig atmosfär i rummet. Det är ett billigt sätt att skapa konst hemma i vilket rum som du väljer att hänga upp tavlorna i.

Läs mer

4 kreativa tips på hur du kan skapa en tavelvägg

1. Visualisera tavelväggen innan du beställer posters. Hur stor ska tavelväggen vara? Vilka färger ska det vara på motiven och vilken känsla vill du att tavelväggen ska förmedla?

2. Välj rätt ramar. Kanske vill du ha en och samma ram till alla bilder eller så kanske du vill ha olika ramar på tavelväggen. Välj ut ramar som passar ihop och som passar motiven på affischerna.

3. Planera hur tavlorna ska hänga. Det är viktigt hur tavlorna hängs upp så de skapar en snygg dynamik på väggen. Hur långt det ska vara mellan tavlorna samt vilka storlekar tavlorna ska vara i.

4. Matcha inredningen med tavelväggen. Ska du kanske hänga upp en snygg lampa vid väggen för att få in ett fint ljus? Kanske passar det med en stor planta bredvid väggen för att skapa ytterligare en dimension.

Nordsjö.se kan du läsa mer om hur du skapar en snygg tavelvägg och samla massvis med inspiration.

Blev du sugen på att skapa en tavelvägg hemma? Klicka då dig in på våra tips på hemsidor är du kan köpa snygga och prisvärda affischer.